Bahan-bahan
- 5 keping roti gardenia
- 2 biji telur - pukul sikit
- 1 cawan tepung gandum
- 1/2 cawan gula pasir
- 1 /2 sudu kecil garam
- 400ml santan
- 100 ml susu segar / susu cair
- 1 sudu kecil esen vanila
Cara-cara
- Carik - carikkan roti dan rendam dengan santan. Biarkan sekejap.
- Satukan susu segar / susu cair dengan tepung gandum dan telur, sebatikan dan tapis.
Tuang ke no 1 dan masukkan esen vanila dan gula pasir. Kacau sebati. - Jika ada bekas bingka, tuang kedalam bekas bingka yang telah dilengser dan bakar dengan api perlahan selama 1 jam.
Note: Cara hana, hana blend semua bahan kecuali roti. Kemudian tuang ke dalam roti yang di carik2 tadi dan rendam 10min (hana tambah kismis dlm adunan). Kemudian bakar suhu 170-180 selama 50min-1jam -saya pun buat macam kak hana dan tambahkan kismis
2 comments:
sedapnya kak..nk try la buat,
sedapnya..biasa mkn bingka pandan je hihi
Post a Comment