Lapisan Bawah:
- 2 cawan pulut
- 2 1/2 cawan santan cair + sikit garam
Cara
1. Basuhkan pulut dan rendamkan beberapa jam sebelum dimasak.
2. Masukkan semua bahan dalam loyang dan kukuskan sehingga masak.
3. Lapikkan pelastik dalam loyang bulat atau 4 segi berukuran 8 inic.
4. Tekankan pulut yang telah masak tadi supaya mampat dan cantik.
5. Kukuskan semula dan tuangkan adunan bahagian atas.
Lapisan Atas:
- 2 cawan santan pekat1 cawan jus pandan + warna hijau
- 3/4 cawan gula
- 3/4 cawan tepung gandum
- 1/4 cawan tepung kastad
- 1 biji telur1 sudu kecil garam
Cara
1. Masukkan semua bahan dalam mangkuk dan kacau rata. Tapiskan.
2. Tuangkan perlahan-lahan atas pulut dalam loyang tadi.
3. Kukuskan lebih kurang 30 minit.
4. Sejukkan dahulu baru potong dengan pisau plastik.
***** ni la akibatnya tak dengar cakap...patutnya aku tunggu sampai betul2 sejuk baru keluarkan dari loyang...tapi aku tak sempat sejuk dah keluarkan...tu yang tepi tu jadi tak lawo...
3 comments:
Bila nak wat kat abang? nak rasa gak
kalau nk rasa mai la rmh...tp bgtau awai la....
macam mana nak bg yg atas tu rata cantik jekk...sbb bila saya buat mesti berombak...tension tulll...
Post a Comment